Италия позволи на спасителния кораб със 179 мигранти на борда

...
 Италия позволи на спасителния кораб със 179 мигранти на борда
Коментари Харесай

Италия започна да спира кораби с мигранти

 

Италия разреши на избавителния транспортен съд със 179 мигранти на борда да влезе в сицилианско пристанище, а на брега рано тази заран да започнаха да слизат малолетни, само че

Италия отхвърли да допусне три кораба с 900 мигранти, съобщи Асошиейтед прес. Новото дясно италианско държавно управление затвори пристанищата за избавителни транспортен съд на неправителствени организации и упорства, че страните, под чиито байрак плават тези съдове, би трябвало да одобряват мигрантите.

Италия разреши достъп единствено на един транспортен съд - „ Хюманити 1 “ със 179 мигранти, с цел да могат на брега да слязат малолетни и лица, нуждаещи се от здравна помощ. Представители на немската благотворителна организация, чийто транспортен съд е „ Хюманити 1 “, оспориха решението на Италия да отдели „ уязвимите “ мигранти и показаха, че те всички са били избавени в морето и това им дава право на достъп до безвредно пристанище, според интернационалното право. Единственият негър народен представител в Италия Абурбакар Сумахоро посрещна „ Хюманити 1 “ в пристанището на Катания и осъди като „ срамно “ решението на държавното управление да затвори пристанищата за кораби на Неправителствени организации. Вътрешният министър Матео Пиантедози сподели в петък, че „ Хюманити 1 “ ще бъде позволена в италиански води, единствено едвам могат да слязат на брега малолетните и хора, нуждаещи се от незабавна здравна помощ. Тази мярка беше утвърдена, откакто Германия и Франция приканиха поотделно Италия да позволи на мигрантите да влязат в нейно пристанище и показаха, че ще одобряват някои от тях, тъй че Италия няма да се наложи да поеме бремето сама.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР